Dodge Dakota ForumDodge Dakota PhotosDodgeDakota.net Membership
  Forums   Forum Tools
05:08:42 - 11/18/2017

V6 Dakotas
FromMessage
Ankle-Deep
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

5/03/2016
15:15:59

Subject: RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
I had the same issues and it turned out to be the ECU.



Jeremy
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

11/15/2016
05:24:34

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
I have a 95 Dakota that is losing power as you
drive it. But if i put in neutral and turn the
key off and start it back up it regains all
power for a few minutes then it start over
again what can causes this.it just started
doing it at a idle as well. I put a new fuel
pump in and a throttle position sensor. I don't
want to spent a lot of money just throwing
stuff on it.And i just put new heads and gasket
set on it. and check engine is on but there is
no plug to hook to and I don't know how to read
the code when I cycle the key. Thank you for
your time please let me know what you thing
some are telling me the crank sensor not sure.



Jeremy
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

11/15/2016
05:31:52

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
I have a 95 Dakota that is losing power as you
drive it. But if i put in neutral and turn the
key off and start it back up it regains all
power for a few minutes then it start over
again what can causes this.it just started
doing it at a idle as well. I put a new fuel
pump in and a throttle position sensor. I don't
want to spent a lot of money just throwing
stuff on it.And i just put new heads and gasket
set on it. and check engine is on but there is
no plug to hook to and I don't know how to read
the code when I cycle the key. Thank you for
your time please let me know what you thing
some are telling me the crank sensor not sure.



BBJ
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

11/15/2016
08:09:41

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
My problem on my 99 Dakota turned out to be O2 sensor. So
far it's running ok! Good luck!



Jeremy
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

11/17/2016
03:55:43

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
So this is a update on my 95 Dakota. It looks to
be my cat causing the whole problem.



Robert
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

5/18/2017
17:39:08

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
O2 sensor



Mike742
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

5/27/2017
23:24:44

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
I was having the same problem as the original post. I did a lot of testing, some parts changing, and no one could figure it out.

It turned out to be the O2 sensor. I'd never have guessed. I was fairly desperate when I ran across this post and saw a few people mentioned it.



Ernie
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

11/09/2017
02:25:08

RE: stalling and lost power
IP: Logged

Message:
Hey guys i have a 1992 dakota 3.9l that just dies no 
more than 10 min after starting. This wasnt
happening 
only after i changed the engine coolant temp. Is the 
brand new ECT bad or maybe its the wiring cuz i did 
re tape them found a little cut on the wire from
ECT. 
Its 2 late 4 me to work on it but i will try 
disconnecting the ECT to c what happens. Other than 
that any ideas?




  <<Original Post <<Previous Page P 2


Post a reply to this message:

Username Registration: Optional
All visitors are allowed to post messages


Name:
Email:
Notify me when I get a reply to my message:Yes  No

Subject:
Message:
 



Home | Forums | Members | Pictures | Contact Us

This site is in no way affiliated with Chrysler or any of its subsidiaries.