Dodge Dakota ForumDodge Dakota PhotosDodgeDakota.net Membership
  Forums   Forum Tools
04:57:34 - 08/27/2014

General Dakota Board
FromMessage
james
Unregistered
 Email

2/27/2001
12:01:19

Subject: gauge cluster not working
IP: Logged

Message:
Occassionaly my gauge cluster (oil press.,temp., fuel, volts) will go out. This will usually happen when first started they just won't work then sometimes I'll be driving and they pop back on. Any suggestions on were to start looking? Thanx



Nick
DakotaEnthusiast
 Email User Profile

2/27/2001
17:39:08

RE: gauge cluster not working
IP: Logged

Message:
Having never had the guts to consider taking off my dash, it would appear as though there is either a loose connection. Or it is possesed.

1997 Dodge Dakota Sport 5.2-V-8
Duel Exhaust, Growler Mufflers

intense99dak
Gen III
 Email User Profile

2/28/2001
09:07:56

RE: gauge cluster not working
IP: Logged

Message:

You can see if the main connection is loose. If your Dakota is a Gen3, pop off the main dash panel (gently pull it off starting on the right). Once that is off, you'll want to remove the 8 screws holding on the lens cover. Once the lens cover is off, press on the instrument cluster. If it moves, tighten the 4 screws holding the cluster and then reattach everything. You can see the main connections on the back of the cluster at
http://www.intense99dak.com/gauges.htm (towards the bottom).

If this doesn't work, then you'll need to bring your Dak to a shop where they can scan it.

Chuck Robbins
'99 Dakota Sport
www.intense99dak.com

Melissa
Dodge Dakota
JOIN HERE


10/28/2005
12:13:12

RE: gauge cluster not working
IP: Logged

Message:
I am having the same problem with my 2001 Dodge Dakota. The instrement cluster will no work when I start the vehicle, but then after running for about 15 minutes, it usually starts working again. I have also been having problems with my airbag light coming on occasionally for the last few months. I'm curious, did you find out the problem with you vehicle and was it a loose plug? (I'll try pulling the dash as suggested. )
Thanks,
Melissa



randy373
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

6/18/2014
18:52:14

RE: gauge cluster not working
IP: Logged

Message:
I have a 99 Dakota that runs great but the cluster panel isn't
right. Speedometer , tack or any other gage is not working but
all the indicator lights come on and stay on , I changed the bcm
and no change .any other ideas?



   P 1


Post a reply to this message:

Username Registration: Optional
All visitors are allowed to post messages


Name:
Email:
Notify me when I get a reply to my message:Yes  No

Subject:
Message:
 



Home | Forums | Members | Pictures | Contact Us

This site is in no way affiliated with Chrysler or any of its subsidiaries.