Dodge Dakota ForumDodge Dakota PhotosDodgeDakota.net Membership
  Forums   Forum Tools
21:58:48 - 07/23/2024

General Dakota Board
FromMessage
AJ
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

12/10/2003
14:47:57

Subject: AutoTrans - Anyone?
IP: Logged

Message:
I've read in previous posts that other people have had this problem, but have yet to find what they found as a solution. I have an 01 CC 3.9L SLT with about 47,000 miles. At medium throttle, when shifting into 3rd, it will shift, and then downshift, but only about 2-300RPM. About 2 seconds after that it shifts right back to third. Every other gear shifts smoothly. Is this an issue with the bands needing adjustment? I was just about to get the fluid changed and the bands adjusted but if it takes more to fix it I'd like to know ahead of time. Thanks for your help guys!



Mr. Heatmiser
Dodge Dakota
JOIN HERE


12/10/2003
15:37:38

RE: AutoTrans - Anyone?
IP: Logged

Message:
Try adjusting the TV cable a hair.



AJ
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

12/11/2003
00:12:01

RE: AutoTrans - Anyone?
IP: Logged

Message:
Thanks I'm gonna check that out this weekend. For anyone else that has this prob I found the procedure for adjusting your TV bands on intense-dakota.com. Speetweaks.net has been shut down for those that didn't know.



vern
Dodge Dakota
JOIN HERE
 Email

12/11/2003
08:52:14

RE: AutoTrans - Anyone?
IP: Logged

Message:
if it,s 2-300rpm in drop or raise,then it sounds like the lock-up in the torque converter.

a transgo shift kit will help with this



   P 1


Post a reply to this message:

Username Registration: Optional
All visitors are allowed to post messages


Name:
Email:
Notify me when I get a reply to my message:Yes  No

Icons:            

          

Subject:
Message:
 



Home | Forums | Members | Pictures | Contact Us

This site is in no way affiliated with Chrysler or any of its subsidiaries.